%

85% chans att få tillbaka benet.
15% chans att få tillbaka armen & handen.


Bra eller dåligt kan man undra, vilket är bäst? Handen eller benet? Kunna gå eller inte? Tur i oturen att det är vänster hand eftersom hon är högerhänt....

Julen gick väl sådär. Mamma kan verkligen trigga igång en och nu började hon tjafsa om sina växter och hur dyrt det kommer bli för mig (MIG?) att köpa nya till henne och ersätta alla. När blev allt detta mitt fel? Jag kan inte flytta hit 200 olika växter, vart skulle jag ställa dom? Försökte förklara att dom är döda och att vi, jag och moster, räddat dom "finaste"
Sen blev hon jätte lessen när vi skulle åka.

Men Julen hos moster hade varit bra iallafall! Tur det!

Nu väntar rehabmötet i januari....

Julbesök

Idag ska vi åka till mamma och fira jul.
Hoppas att det blir trevligt!

Mammas psykolog ringde mig häromdagen. Hon ville att vi skulle ha ett möte hon, jag, mamma och kuratorn för att prata igenom mammas ekonomi eftersom mamma inte brgriper vart alla hennes pengar tar vägen... Låter som att det trillar in en mille på kontot varje månad eller nåt.
Jag sa att vi ska upp den 23 och då är ju kuratorn ledig och att jag faktiskt inte har råd att åka upp ytterligare en gång. Kan dom inte sammanköra det med rehabmötet i januari? Hon skulle kolla detta så man får väl vara nöjd med det. Men jag sa till henne att om mamma håller på och tjafsar om detta så kan någon annan sköta hennes ekonomi, jag gör det bara för att vara snäll mot mamma och bespara henne den kostnaden, men passar det inte så.....
Hon verkar inte alls förstå att hennes sjukpension inte räcker till så mycket mer än räkningar. Och så var vi ju på släktmiddag, det var ju inte helller gratis.

Nu ska jag koka potatis som vi ska ta med till sillen. Barnen kommer få så julig mat som McDonald idag ;)

GOD JUL!

Ensamhet

Idag ringde mamma och vi pratade lite. Så skulle hon säga hej då till någon och sen förklarade hon att det var en tjej som utbildar sig där. Och det var så bra med henne för hon kunde sitta med mamma och hålla henne sällskap så att hon inte blev så ensam. Då var jag tvungen att fråga hur hon tänkte för hon sa ju samma sak om korttidsboendet i Sandared, att hon kommer bli så ensam där. Men om hon nu tycker att hon är ensam på ett sjukhus med all den personal som finns där eller på korttidsboendet där det också finns personal även om de inte är så många där, hus ska det då bli hemma i sjömarken???
Mamma började genast storböla och sa att det var skillnad för hemma kunde hon göra som hon vill och det går inte på sjukhuset, men det har ju inte med ensamhet att göra...
Men hon kunde inte svara, hon började bara prata om hur elak jag var mm och sen la hon på luren.
Jag ringde upp igen och förklarade att jag inte menade något illa, jag bara frågade henne hur hon tänkte, men hon lugnade inte ner sig så jag var tvungen att börja prata om annat.
*suck*

Igår ringde kuratorn mig, bakom ryggen på mamma tydligen. Hon försöker göra en kalkyl för mamma om hon har råd att bo kvar i huset men mamma svarar ju inte på hennes frågor. Det är hela tiden "jag har aktier" & "pappa kan hjälpa till" Nu har jag fått en kopia på hennes deklaration och jag antar att aktierna står på min syster för mamma har inga iallafall och morfar har ju redan hjälpt henne med kreditskulden och fönster till huset så han har inte råd att hjälpa henne mer. Jag tror jag pratade med kuratorn i 20-30 minuter och jag vet inte om vi kom fram till något.

Men just nu så känner jag att det är inget jag kan göra innan nyår ändå så jag lägger detta lite på hyllan tror jag. Jag ska ringa Handelsbanken nästa vecka och så ska jag beställa en kopia på syrrans deklaration också sen får det vila ett tag tror jag!

Kanske skriver innan jul, kanske inte, om inte -ha en god jul <3

Diamantbröllopsdag

I lördags var vi i Borås (igen) för att fira mormor och morfar. Alla i släkten var där utom 2 av mina kusiner så det var trevligt. Syrran hade gjort mamma jättefin <3 och kvällen förflöt utan större incidenter. Mormor var förvisso mycket förvirrad men hon kände iallafall igen alla (tror jag) En del tårar trillade ner för hennes kinder dels när hon kom dels när vi skulle åka. Önskar att det vore närmre ibland så man bara kunde åka dit på en kopp kaffe och hem igen.

Med mamma gick det bra, hon tyckte maten var jättegod och klarade kvällen galant, även om hon var väldigt trött när färdtjänsten hämtade henne. Jag åkte med henne till sjukhuset och även hon började gråta då och ville inte att jag skulle åka ifrån henne.

Det är lite tråkigt att må dåligt igen, jag orkar ingenting! Har inte bakat något, inte julpyntat mer än ljusstakar, knappt ens städat, gran har vi inte heller köpt ännu. Har liksom ingen ork...

Elaka dottern

Ska börja detta inlägget med att skriva att jag förstår att det måsta vara ett h-vete att få en stroke och få hela sin värld vänd uppochner och att ligga på sjukhus i 3 månader måste vara skit tufft!

Först var det möte hemma hos moster med familjekontoret och det gav inte något direkt. Mer än att dom ska ha en himla massa möten och intervjuer med moster och hennes man och sedan mig och min man eftersom syrran kommer flytta hit efter nian. Och kurser och utbildningar.

Efter det var det rehabmöte på sjukhuset där det sas att mamma kommer ligga kvar på sjukhuset till mitten på januari och om hon inte kommer kunna flytta hem då så blir det troligtvis korttidsboende. Och eftersom mamma ska bekosta omgörningen av badrummet själv så är det ju inte sååå troligt att hennes hus är färdigt tills dess. Vi hade en liten diskussion ang att flytta men mamma lyssnar ju inte på det örat alls. Och det är så att om hon får huset handikapsanpassat och sen behöver flytta av en eller annan anledning så får hon inte handikapsanpassning en gång till. Och det är inte ens helt lätt att byta från huset till en lägenhet som kommunen godkänner.
Men hur som haver så vägrar mamma flytta, jag försökte med att hon blir ju så ensam där ute och att hon kunde flytta hit och vara nära oss -NEJ.
Försökte med att hon inte har ekonomi att klara av huset -NEJ.
Bo mer centralt i Borås -Herregud NEJ.
Jag försökte hota med att hon får en förvaltare som kan sälja huset mot hennes vilja men inte ens det hjälpte.
Så nu har jag, mot bättre vetande, lovat att kolla om hon får lov att låna mer pengar från banken till badrummet. *suck*


Jag talade om för mamma att vi kommer klippa hennes kreditkort. "Då skaffar jag ett nytt" svarar hon mig då. Det gör du inte för då ser jag till att du får en förmyndare sa jag och då blängde hon på mig och sa att då har vi setts för sista gången. Då får det bli så sa jag för något mer kreditkort ska du inte ha, då kommer kronofogden och tar ditt hus istället. Men nej det gör dom ju inte fick jag som svar...

Mamma var jätte ledsen och jag försökte verkligen att förklara så snällt jag kunde, hon har ju i allsindar jobbat med ekonomi och bokföring. Plus och minus måste gå ihop, nej då sparar man in någon annanstans tycker hon. VAR DÅ???
Hon går ju precis runt nu när hon ligger på sjukhus och inte köper någonting i matväg och nästan inget onödigt (hon köper allt hon kan komma över om hon får en chans) och syrran inte kostar henne något och ändå är det inga pengar över. Hur ska vi få det att gå runt? Jag kan inte trolla och det känns inte så kul att hon lägger sin sista krona på huset och sen ändå måste sälja pga att något går sönder eller liknande.

Så jag var elak och jag kunde gå där ifrån för hon orkade inte höra mer och hon fick migränanfall på mig osv osv. Men så gör hon ju hela tiden, så fort hon inte vill höra något så "stänger hon av".
Hon är jätte elak mot syrran från och till och det är inte heller ok.

Jag vet inte om det är någon som läser här men om det är det så vill jag gärna ha tips och förslag på vad jag ska göra!

Känns hopplöst!
KRAM

Suck!

Är helt slut efter en heldag i Borås. Orkar faktiskt inte redogöra för denna katastrof dag nu. Huvudvärk mm gör att jag återkommer......

Hembesök :/

Idag var den stora dagen, dagen då mamma med stort följe skulle åka hem!

Min man var där, mamma, kuratorn(?!), sjukterapeft och sjuksköterska från sjukhuset och byggmannen och en som skriver intyg från kommunen(?!?!) Fråga inte vad det var för en!

Mamma kom faktiskt runt i huset och in igenom alla dörrar :D Men byggmannen var inte jätte imponerad av huset, -konstigt! Mamma sa att han bara sa vad som inte gick att göra och det vill ju mamma inte höra såklart. Hennes badrum är ett av de största problemen då det inte är "ett badrum" dvs inte våtrumsskyddat för fem öre. Alltså gör kommunen ingenting där inne innan det är åtgärdat, för egna pengar då såklart. Mamma tror att hon ska låna mer pengar och det tror jag inte tillåts av banken även om det är en sk investering i huset. Men det får banken ta så jag slipper vara den elaka svartafåret dottern som bara sabbar mammas liv.
Byggmannen frågade mamma om vad hon tyckte om att bo i lägenhet i värsta fall men det var ju blankt nej till svar, ingen lägenhet kommer på fråga!

Hon kommer få vara kvar på sjukhuset minst till nyår och hon pratar om korttids boende efter det, men det finns ju vissa saker som hon måste klara av innan det blir aktuellt men det verkar mamma helt ha missat. Men det kommer väl på agendan på måndag hoppas jag.

Och en personlig assistent kan hon inte få ännu för hon har inte varit sjuk tillräckligt länge så det är hemtjänsten som gäller och det funkar ju inte, dom är ju bara där typ 2 timmar / dag. Mamma behöver ju hjälp 80% av dygnet eller nåt. Och sen är det ju den lilla, lilla pettitessen med trädgården. Vem ska sköta den? Det gör inte hemtjänsten iallafall!

Nåja, allt ger sig såsmåningom.

Gonatt <3

RSS 2.0