Snurrig dag idag!

Idag har jag pratat med mamma i telefon 2 gånger och båda gångerna sa hon ungefär samma saker.

Hon vill att jag ska köpa fika till alla på avdelningen på sjukhuset för att en annan passient vill det?!? Jag har redan lovat att jag ska ta med munkar (20st) och ett paket Mariland Cockies, men nu ska det köpas tårta också och då sa jag nej. Då skulle mamma ringa till morfar så att han beställer tårta så att vi alla kan fika. Vi får väl se vad han svarar, men jag tänker inte köpa tårta till 50 pers eller vad det kan vara.

Sen är hon orolig över julklappar till mina barn och jag försökte lugna henne med att jag redan har julklappar till barnen från henne. Jag hittade ju massa grejer till dom hemma hos henne när vi städade.

Hon vill också att jag ska ta med barnen upp på onsdag, men jag sa att det går inte när jag ska ha möte med kurator och killen från socialförvaltningen som ska se hur det ser ut hemma hos henne + att jag sen ska åka tillbaka till sjukhuset men mormor och morfar. Sen hoppas jag att jag får se syrran när hon spelar i sitt band på kvällen <3

Och om socialförvaltiningen tycker att hon kan bekosta städning etc själv så kan vi ju lika gärna anlita en privat firma och dra av halva kostnaden på RUT. Får se vad han säger på onsdag.

Och nu ska jag ju dessutom jobba fram till 1 december på samma ställe, känns som om tiden inte riktigt räcker till till allt ;)

Gokväll!


Onsdag

På onsdag bär det av till Borås igen.
Jag ska med hjälp av kuratorn fylla i fullmaktspapprena samt få de bevittnade när mamma skriver på.
Sen ville en kille från socialkontoret att jag skulle ringa till honom när jag är där för att göra ett hembesök hos mamma och se hur det ser ut.

Idag frågade jag mamma om hon funderat på att hon kanska inte kan bo i huset, det var ingen bra idé! Hon la på i örat på mig fast hon lovat att inte göra det igen (ett tag gjorde hon det ofta) och när jag ringde upp henne igen så grät hon så jag fick lugna henne igen med att säga att jag bara undrat om hon tänkt tanken, inte att det var så det var! Men jag vet inte, hon säger ju själv ibland att hon inte orkar med trädgården mm.  Det är ju iochförsig inget som kommer bestämmas nu, men socialen kommer inte att tillåta att syrran flyttar tillbaka till det huset innan det finns kommunalt vatten och avlopp.

Min man var och hälsade på hos mamma i torsdags. Det var första gången han var där och han tyckte att det är nog lång tid kvar innan hon får komma hem igen. Hon är helt klar när det gäller namn och en massa annat, det är vara det att hon snurrar till så himla mycket. Hon ska lösa allas problem liksom istället för att koncentrera sig på sig själv. Hon ska fixa så att mormor blir bra, hon ska fixa mitt arv och hela den tvisten, hon vill adoptera mina barn för hon älskar dom och jag vet inte vad och det är helt meningslöst att säga emot henne för så är det -hon kan fixa allt! 
Fast jag sa att hon inte får adoptera barnen! Då frågade hon om hon fick vara en riktig mormor till dom, det är du ju redan svarade jag.
Sen är det mycket prat om en kompis till mig och hennes barn som mamma ser som "sin" dotter och hon frågade mig om jag kunde acceptera det så jag inte blir svartsjuk på att hon har flera barn och detta är ju något som hon alltid har sagt så jag vet inte varför jag skulle bli svartsjuk nu, vi hade ju inte varit kompisar om det inte vore för mamma <3

Häromdagen var det en 28 årig mamma till 2 barn som körde in i i en traktor och dog. Hon bodde i Åsa, barnen var 2 och 5 år. Tycker trots allt att mitt liv är väldigt bra! <3


Dagen idag

Mamma är fortfarande virrig.

Ena sekunden ska hon riva sitt hus i nästa ska hon väva en matta till trappan och renovera. Ena sekunden ska syrran bo i ateljen i nästa ska hon få hela övervåningen. Igår skulle mamma köpa vår grannes sommarstuga (som inte är till salu) och så skulle syrran bo där, mamma skulle bo hos oss!

Nu är adressen ändrad och snart ska väl fullmakterna vara klara. Ska bli skönt när det är fixat!

Sov sött <3

Lugnt

Det är ganska lugnt på mamma fronten just nu, fick lite konstiga mms igår bara men det är allt. Nja i ett superkort samtal idag frågade hon om vi har slängt alla datorer, vilka datorer svarade jag. Syrran har ju en hos moster. Vad bra svarade hon bara då.

Min underbara bankkvinna på länsförsäkringar letade upp var jag kunde läsa om godmansskap samt har lovat att hjälpa mig med alla papper och överföringar när mamma har skrivit på <3 Tack Emma!

När min moster ringde till kontakten på socialen och begärde ett möte frågade denna stjärna varför då. För att reda ut ekonomin bland annat svarade moster, men jag ska skuta säger den sköna människan då. Jaha och det kommer ingen efterträdare på din tjänst då eller?!?! Suck vad folk e slut!

Många frågar mig hur det är och hur jag mår och om det finns något de kan göra. Tack alla för det! <3 Det betyder mycket att ni bryr er! Just nu räcker det långt, det finns inte så mycket att hjälpa till med men jag lovar att säga till om det dyker upp nåt.
Jag mår bra!
Lite trött ibland kanske och jag är helt ärlig när jag säger att jag faktiskt inte tycker att detta är hela världen. Jag har min man och mina barn och mitt liv och jag har många i min närhet som har det så mycket värre än jag så jag har det ganska bra . Jag tycker såååå synd om Maria vars blogg jag länkat till här, vill aldrig hamna i hennes sits. En annan kompis bror dog just, eller kompisen som kämpar sig igenom en jobbig skilsmässa. Ni finns i mina tankar!
Visst jag ska inte ljuga och säga att allt är tiptop för det är inte heller sant, om så vore så skulle mamma må bra och bo hemma. Men jag menar att det kunde vara så himla mycket värre!

Men tack alla goa vänner för att ni finns där!
Kram Linda

Fullmakt, godman eller förvaltare?

Mamma vill inte skriva på någon fullmakt för hon vill sköta sin ekonomi själv!
Ja, jo det kan man ju förstå men hur hon rent praktiskt ska klara av det kan hon givetvis inte förklara.
Jag pratade med kuratorn på sjukhuset idag för att få hjälp och reda ut det här med ekonomin. Hon förklarade att mamma måste godkänna både en fullmakt och en godman och om hon inte gör det så får vi ansöka om en förvaltare. Både fullmakt och godman kan man när som helst sluta med när mamma blir bättre medans en förvaltare är svårare att "bli av med".
Jag förklarade detta för mamma idag att hon måste skriva på fullmakts papprena så att jag och ingen annan får sköta ekonomin och jag hoppas att det gick igenom dimman. Med tanke på hennes kontrollbehov så förstår jag att det är svårt men även hon inser ju att det är bättre med mig än med någon hon inte känner.

Idag frågade mamma om jag ville åka med henne jorden runt, hon förklarade att morfar har med syrrans tandvård att göra och att vi ska riva husen hemma hos henne efter att vi har städat. Samt att människorna som går förbi hennes fönster inte vinkar (hon är på 4 våning) och att rummet tjuvfilmas.

Kuratorn frågade mig om jag trodde att mamma ville ansöka om hjälp från socialkontoret med att städa hemma hos henne så att hon kan komma dit på permision, hur jag nu ska veta det. Men jag kan ju gissa på att hon inte vill att främmande människor ska städa hemma hos henne.
Hon undrade om vi kunde ordna så mamma bara kunde komma in i köket kanske och jag förklarade att det troligtvis är för smalt för en rullstol och då spelar det ju ändå ingen roll.

Jaja, det känns som om det är en del att klura ut ändå.....

Kurator

Syrrans Kurator från skolan ringde mig idag.
Hon var lite irriterad på socialen eftersom dom inte "officiellt" har placerat syrra och inte gör någon utredning vilket gör att vår moster inte får någon ersättning. Men hon ska försöka hjälpa till och boka ett möte med soc som hon också följer med till.
Jag fick även reda på att jag kan bli godman för mamma, det kanske vore en lösning.

Är trött för jag sover dåligt, jag vaknar flera gånger per natt och kollar på klockan. Mycket jobbigt!

Efter dagens samtal med mamma, som var ganska förvirrande överlag med kommentarer om att rummet är avlyssnat etc så kommer här dagens citat:

"jag vill inte drunkna två gånger i en gösselhög"
-du har inte drunknat i någon gösselhög mamma.
"nej, men jag kommer att göra det"

Jag vet återigen inte om jag ska skratta eller gråta, fast jag blir nog mest trött.....


Läkaren

Idag ringde mammas läkare.
En helt underbar kille!
Dom hade också märkt att mamma blivit virrigare men visste inte varför. Dom hade röntgat huvudet igen, men det visade inget nytt. Och ingen annan anledning verkar heller finnas förutom att hon har en infektion från en tand som gått upp i bihålorna och det kan göra så att hon blir virrigare. Så nu undersöker dom vad dom ska ge henne för antibiotika för hon säger själv att hon är allergisk mot det.
Positiva nyheten var att blåsljudet i hjärtat inte var farligt, "bara" en liten defekt.

Har försökt att reda ut mammas bankförehavanden också, men shit vad olika bankerna är på service. Nu får stackars moster springa och hämta papper mm på olika ställen och ta med till mamma för signatur som dessutom ska bevittnas. Det är en del meck med allt.

Det verkar som att syrran snart kan flytta in i ett eget rum hos moster, känns skönt! <3

Dagen efter

Jag är trött, det är jag alltid dagen efter. Även om besök hos mamma inte är så jobbigt rent fysiskt så är det nog det psykiskt. Så idag är jag trött, har huvudvärk och mår sisådär.

Har försökt städa lite men det blev bara lite. Köpte sushi till middag, enkelt och gott!

Jag hoppas att mammas läkare ringer till mig imon eller på tisdag. och att min systers kurator från skolan ringer mig med. Kuratorn på sjukhuset är inte mycket att hänga i julgranen om man säger så, mer menlös person får man nog leta efter. "Ni får gärna ringa till mig om ni behöver ett bollplank" Bollplank?!? Ja det är ju troligt!

Jag ska ringa banken också och se om jag kan få en fullmakt så jag kan betala mammas räkningar och med tanke på att hon har 4 olika banker så kan det ju bli lite komplicerat innan det är fixat.
Och ändra posten hem till mig, pappas post kommer ju också fortfarande hit det lilla som är kvar, så jag kan väl fylla på med lite mer när jag ändå håller på.

Snart kommer svärmor, då blir det kaffe och glass, orkar inte baka något.
Undra hur jul kommer bli förresten, hum, får fundera mer på det.....

Saknar min mamma!


Dag 1

Det är nu en månad och 5 dagar sedan min mamma fick en hjärninfarkt, även kallat stroke.

Det känns tufft, vem är hon, personen som ligger på sjukhuset?

Det står hennes namn på rummet men hon är ju så inte min mamma.
Hon är snurrig, virrig, fruktansvärt ofokuserad (förutom på just den tanken som dykt upp i huvudet senast) hon kommer ihåg en hel massa men på fel sätt liksom.
Hur ska man förhålla sig till det? Ska man rätta henne? Hålla med henne? Ignorera henne?
Jag vet inte riktigt vad jag vill med denna bloggen, dels för att jag aldrig skrivit innan, dels för att jag inte vet vart mina tankar/känslor är på väg. Kanske det jag behöver hjälp med här. Sortera, få ordning, eller helt enkelt bara få skriva av mig lite. Jag får se.

Jag var på sjukhuset idag, min syster och mina barn var med. Mamma var trött men ändå fick hon lugnande innan vi gick ner till cafét?!? Varför liksom?
Min kompis, eller hon är så mycket mer än så, hon är min syster, stöttepelare när det behövs, vän, bollplank mm mm <3, vi har varit med om en del ihop, iaf så kom hon dit med sin son. Mamma blev glad men det blev nog lite mycket för henne med tre vuxna och tre barn och lugnande piller så efter en stund fick syrran köra upp henne för hon var trött.
Men även om det inte var så lång stund så var en hel del av det hon sa mycket förvirrande :
"Vill ni följa med mig när jag blir bebis igen?"
"Denna armen är mamma och denna är pappa" -vilken som var vem ändrade sig från gång till gång.
"Älskar du och din man varandra på riktigt?" -Riktat till mig.
"Har du dina drömmars vigselringar?"
Listan kan göras lång, men om jag får några läsare hit så kanske jag inte ska trötta ut er med en gång. ;)

Jag saknar min mamma/godnatt!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0